Pages

Monday, December 31, 2012

Tutup Kedai

Assalamualaikum....
 ADC akan Closed Order pada  
6-8 November 2012 ( Urusan Kerja ) 
30 Nov hingga 1 Dec 2012 ( Family Day )
7 hingga 9 Dec 2012 ( urusan RASMI )
29,30 & 31 Dec 2012 ( family trip )

segala tempahan masih boleh terima asalkan pick up date bukan pada tarikh² tersebut...
 terima kasih :)


Wednesday, December 26, 2012

Chocmoist Cake

ini teknik baru ye....cantik sgt...


saya suka...saya suka....

Black Beauty Choc Cheese Layered Cake

Assalamualaikum....
Order last week dari kawan saya yg nak bawak ke Shah Alam utk mkn² dan set cupcakes utk buat hantaran (nak letak dlm cupcks stand)



Black Beauty CHoc Cheesse Layered Cake

cupcakes yang nak dibuat hantaran



Wednesday, December 19, 2012

CM Cupcakes Hantaran Kak Maz

Alhamdulillah....selesai 1 order mlm td....
Repeat order dari Kak Maz ( Maybank Gelugor)....nak balik Kuala Nerang rasanye...nak buat hantaran....tak payah tulih²...

apa saja deco,color tak kisah...

16 pcs CM cupcakes untuk hantaran

saya kan suka snap² pic manyak²


xtra 9pcs...katanya nnt ade yg ngadung tu teringin pulak ha...bikin xtra....makanye 25pcs...
deco sama...sbb nnt tak sama kalau terigin yg mcm hantaran tu dah tak aci kan?

sticker baru...tu..tu...yg bulat tu...

credit tu http://eybizzdesign.blogspot.com/2012/12/blog-post_11.html

Rich Chocolate Moist Cake

Adudududu...ni produk baru...sgt lah moistnye...cuma xsempat nk amek yg penuh sebijik.....
tinggal yg ini je....kalau nk cuba boleh order :)....nnt kita kuarkan secara official yek!


20th Anniversary...

Alhamdulillah....dah 20 thn usia perkahwinan Aunty saya.....so order kalini 35 pcs Red Velvet Cupcakes with edible....saya bg idea,letak pic dr awal kahwin hinggalah skrg....so tgk² lah....


35pcs Red Velvet Cupcakes + Edible Image
Anniversary Date : 121212


kebetulan birthday may Aunty Ros 5 Dec, my Bro Masri 8 Dec....
bikin skali sebiji RV Cake with cream cheese....
yg simboliknye.... roses for my aunty
goal keeper+tiang gol for my Masri

12 12 12


snap dari atas.....


semoga Allah panjangkan umur dan dimurahkan rezeki kalian anak beranak :) dan berbahagia selalu.

Monday, November 19, 2012

Wedding Cake Pn Eta Tasek Gelugor





Selamat Pengantin BAru pada Eta....dulu saya pggil adik manis ni Nita...skrg dah kepunyaan org...bak kata mama saya "kalau tak kita lah skrg ade di kenduri ni :) "....bukan jodoh.....

Friday, November 16, 2012

Mini Cuppies

Assalamualaikum....500 ++pcs minis cuppies utk doorgift kenduri Eta


request biru lembut dan putih....utk buat hantaran


500++ pcs mini cuppies flav vanilla dan oren

thanks Eta!

Monday, November 12, 2012

Cake Bertunang Ana & Akim

Assalamualaikum....cantik kan 10.11.12 ?? 
ha..itulah date majlis Pertunangan Ana & Akim di Tmn Pauh Indah..
Ana mintak cake mcm  Pn Aryana punya Wedding Cake , tapi saya ejas bg lain sket..tp masih sama..
mudahan Ana berkenan dihati lah ye.....apapun bekas² hantaran mmg theme Pink Biru....sweet gitu dgn pelamin skali....tahniah ye....
Terima Kasih!









Friday, November 2, 2012

Bluebery Ciskek & Red Velvet Cupcakes

Assalamualaikum.....lega dpt siapkan order dari Cik Nana & Cik Yan :)
terima kasih sbb sudi order...

order dari Cik Nana Baskin Robin

Red Velvet Cupcakes with cream cis +buttercream
yg ini dari pihak lelaki

Redd Velvet with cream cis +buttercream
yg ini pulak dari pihak perempuan ( sis kepada Nana )

Bluberi ciskek yg ni Nana punye!hehehehe

ade baki bancuhan saja buat minis cuppies :) sedap...skali ngap je....
xsempat,anak² ngap dulu

version dlm solo cup....Red Velvet basic deco 
16pcs RM45 (S)



terima kasih banyak² pada Nana & Kak Yan :)
semoga majlis pertunangan esok berjalan lancar di Pendang :)



Tuesday, October 23, 2012

Hello Kitty Cake untuk Qaseh

Alhamdulillah.....dapat jugak ummi kotakan janji ummi buatkan cake utk birthday gurl Qaseh Umairah....
setiap kali baking order,sure baby akan tanya
 : ummi, cake elo titi baby ka?
 : eh bukan....ini org punya...nnt ummi buatkan ye....
: oh......( terus berlalu...)

*bukan sengaja tangguhkan...tp nk surprisekan si anak masa birthday dia.....
*masa baby nnmpk ummi bwk kek dia melompat dan kata
  "yeay!! cake elo titi baby!! cake elo titi baby!"

layan gambo ye....
birthday Qaseh yg di celebrate lambat..belated lah ye..

abah yg sgt sporting siap tlg tutup lampu dan cover line sementara saya nk bwk kek keluar dr bilik :)



Strawberry Sponge Cake

Wedding Cake




Assalamualaikum...... kalini kita ade new product secara rasminye boleh terima order dah utk wedding cake/hantaran......(buttercream sahaja)
Harga bermula dari RM100
segala hal boleh kita bisik².....


Pakej A ( RM350 ) ( 2 tier )
* boleh gunakan tiang atau berasingan
* chocolate moist cake/ buttercake
*buttercream
* size 10" inch cake ( bahagian bawah )
* size 7" inch cake ( bahagian atas )
* cake tier ( sewa )

Cake Tier : hanya boleh pinjam selama 3 hari sahaja. Deposit RM100 dikenakan. Setelah kembalikan cake tier tanpa sebarang kerosakan deposit akan dipulangkan. Caj akan dikenakan jika cake tier dihantar melebihi dari  3hari.

Pakej B
*cake tier
* Sponge cake
* flavour boleh dipelbagaikan.. vanilla, oren, strawberi, coffe, pandan dll 
* size 10" inch cake (bahagian bwh)
*size 7" inch ( bahagian atas )
*cake tier (sewa )
Sponge Cake : 
2 tier /Buttercream /RM 190
  2 tier/ 16pc cupcakes/buttercream/ RM250
: 3 tier / Buttercream / RM 250





kalau nk belajar boley klik link ni....


Wedding Cake Pn Aryana Suhaimi

Assalamualaikum.........salam sejahtera.....
order kalini Kek Kawen....tuan punya badan kata tema pink biru...jenuh fikir apa lah based nak guna ni...kebetulan bila hantar kek skali tgk pengantin pakai based biru....sikit² pink...so xde lah tenggelam cake tuh bila time potong cake kan....apapun terima kasih banyak²......


xletak bunge kecik....


dah letak munge kecik²...


*Strawberry Sponge Cake
* Buttercream +Sugar Flower





Tuesday, October 9, 2012

Happy Birthday Iris!

Assalamualaikum....
kalini order dari jiran saya Nana...buat besdei kek utk anaknye iris yg ke 3 ,skali lah dgn suaminye.....
Theme : Upin & Ipin
Topping : Buttercream
Sponge Cake






Thursday, September 27, 2012

Heppy Besdei!

ai be dey tu u!!

orait kalini order dari Cikgu MRSM Balik Pulau...khas utk hubby dia cikgu tmpt yg sama jugak (cuma ngajo Fizik).....kalau tgk gambar kat bwh ni semuanye serprais!!!!hehehehe.....Italian Rainbow Cake...dgn football theme...sepatut nye ade edible Arsenal...tp malangnye xsmpai....sbb ade teknikel problem...xpe lah..nak buat cemana..apapun lets the pic speak :) .....heheheh


kek yg dah kena potong


ha..ni serprais kat opis....romantik gituw.....

thanks Ayu a.k.a geng Boria Sukan MARA 2012.....





 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space